Az utóbbi években egyre nagyobb az igény, hogy minőségi élelmiszerek jussanak el minőségi fogyasztókhoz, minőségi események keretében.
A kisüzemben készült sörök és a kézműves sajtok többek között ennek a növekvő igénynek szeretnének eleget tenni.

Röviden a két manufaktúráról:

rekettyelogo

A Reketye Sörfőzde

A sörfőzés 2014 óta része az életünknek. Folyamatos fejlődés, tanulás jellemzi az eltelt időszakot. A befektetett munkának meglett az eredménye: elsőként jelentünk meg Magyarországon dobozos kisüzemi sörökkel  melyekre a magyar és a nemzetközi piac egyaránt felfigyelt.

Miben vagyunk mások? A Reketye Brewery egy családi alapítású sörfőzde. Minden sörünk mögött áll valamilyen  történet. Ezek a szövegek megmutatnak belőlünk valamit: apró részleteket, eseményeket amik meghatározzák azt, hogy ma milyen emberek vagyunk és milyen sört főzünk. Egyedi grafikákon keresztül  jelenítjük meg ezeket a történeteket, amelyek weboldalunkon olvashatóak is.
Söreink között klasszikus lager és búza, valamint az aktuális sörtrendek különlegességei- sour, gose, berliner weisse és remek IPA sörök is megtalálhatók.

Kinga Kamrája logo

Kinga Kamrája

A zalai Velencén kezdődött a kis sajtműhely története 4 éve. A tulajdonosok a fővárosból menekülve a városi életviteltől és az élelmiszeripari termékektől megcsömörölve minőségi, tiszta élelmiszerek előállítását tűzték ki zászlajukra, elsősorban önmaguk és szűkebb környezetük részére.  
A sajtkészítés annyira sikeresnek bizonyult, hogy idén már egy 40 kecskés állomány és egy nagy birtok gondozói lettek, Káptalantótiban a Balaton-Felvidéken. Jelenleg ott készítik tartósítószer- színezék és adalékanyagmentes sajtjaikat tehén és kecsketejből. A repertoár a gomolyától a camembertig, az érlelt sajtokon keresztül a parenyicáig terjed, de az idei évvel mangalicából készült termékek is bővíteni fogják a kínálatot.

A kóstolóról

A két vállalkozás egy exkluzív este keretében mutatja be termékeit, ahol a sör és a sajt megfelelő sorrendben és párosításban olyan különleges ízharmóniát alkot, ami valóban kulináris élmény.
A fogások felszolgálása alatt a mesterek, Hafner Kinga és Reketye- Trifán Zoltán mesélnek műhelyeik titkairól. A résztvevők betekintést nyerhetnek a kézműves sör  és sajtkészítés történeti hátterébe, a technológiákba, receptekbe, miközben a falatokat ízlelik. Az est különleges gasztronómiai élményt nyújt köszönhetően az elhivatott mestereknek és a prémium termékeknek.


Egy ilyen alkalom tökéletes választás csapatépítésre, ügyfélkör bővítésre vagy akár családi, baráti összejövetelekre is. A programra 4-8 fogásból álló kóstolósort állítunk össze, ennek megfelelően változik a hossza is és az ára is. Az 1-2 órás esemény ideális mérete 10-25 fő.

A termékekből az este végén igény szerint van lehetőség vásárolni is.