sessionlager 04

4,5% ALC/VOL |  0,44l dobozban és 30/50l hordós kiszerelésben.

Könnyű, malátás ízvilágú session sör, ami tökéletes belépő a kézműves sörök világába. Friss, nem túl keserű komlózásának és kellemes, édes- kekszes, malátás utóízének köszönhetően nagyon itatja magát. Ahogyan egy szakértő írta róla: „nyárias, itatós, a gyári lágerekről átnevelő sör”.

Beer geek

A ravasz terv

Általában nem várunk sokat egy láger típusú sörtől, mert egyszerűnek tartjuk. Szeretnénk megmutatni milyen történet van a miénk mögött.  Az ilyen típusú sörök ismertsége az európai nagyipari lagersörök dimenziójában lebeg – a cseh és német ipar keretei között. Pedig ebben a kategóriában is lehet mást alkotni, ha azt jól, odafigyeléssel készítjük el. Megpróbáltuk és azt gondoljuk, sikerült. Inspirált minket a történet, amelyben kirajzolódik az, hogy egy kis furfanggal, csavarral az egyszerű dolgok is mennyire összetetté, különlegessé válhatnak.

Nagyapánk harmadik gyermeke volt a hétből a Budapest melletti kis település lakatosának. 1930-ban szegények voltak, de ez nem meglepő. Ha a lakatosnak nem akadt munkája, akkor nem volt mit enni. Ezért minden munkát elvállalt, akár a bicikli kerekek javítását is. De leleményesség, az  volt. A gyerekek rajzszegeket szórtak szét az úton, így a károsultaknak szinte azonnal fel tudták ajánlani a lyukas kerekek javítását apjuk lakatosműhelyében.

Ez lehetne egy keserű történet is a szegénységről, de megédesíti a családi összetartás, a közös munka és a gyermeki játékosság. Ez a sör lehetne egy átlagos láger sör, de a befektetett energia, munka, odafigyelésnek megvan az eredménye.

TOVÁBB A TÖRTÉNETEKHEZ

Kapcsolódó bejegyzések

Merchandise

Merchandise ON! Kedves Vásárlóink, Barátaink! Egyedi ajándéktárgy, vagy egy póló saját használatra kedvenc söröd mintájával – remek dolog. Esetleg egy igazi sörkóstoló pohár, amiből még nagyobb örömmel lehet fogyasztani. Mindezeket hozzáteheted a sörrendelésekhez, vagy csak úgy, rendelj magadnak vagy annak, akit megajándékoznál.

Explore

All Together Collab

Világméretű összefogás! Egy világméretű sör összefogásban veszünk mi is részt,  amit a Covdid-19 válság enyhítésére indítottak el. Célja a vendéglátóipar megsegítése. A projektet a New York-i Other Half Brewery indította el, felhívásként  sörgyárak számára, hogy lépjenek elő és vegyenek részt ebben az összefogásban. Megkaptuk a receptet azzal a kikötéssel, hogy a bevétel egy  bizonyosszázalékával támogatjuk…

Explore

A dobozos sör házhoz megy!

Kedves Emberek!   Mindannyian tudjátok, hogy a vendéglátás kényszerhelyzetben van. Ez kihat a beszállítókra, így ránk, a sörfőzdékre is. Elsődleges célunk, hogy megtartsuk a munkahelyeket hiszen egy csapat vagyunk és a járvány után szeretnénk tovább főzni a söröket. Ezért elindítottuk a dobozos sör házhoz megy mozgalmunkat. Egyszerű: válogass kedvedre a weboldalon, a dobozos söröket  6…

Explore